2019. 01. 17. Antal

Abu Dhabi WTS

2018. március 2. 21:28 - Kuttor Csaba
Abu Dhabi WTS

 

A 2018-as világbajnoki sorozat első állomását rendezték Abu Dhabiban, ahol mindkét nem küzdelmeiben brutál erős mezőny gyűlt össze. A pálya teljes egészében az Abu Dhabi Forma 1-es pálya területén lett kijelölve. A YAS Marina a város legelitebb része. A top hotelek mellett, yacht kikötő, Ferrari Village, Forma 1, és egy akkora Mall van itt, amibe a Westend belefér vagy ötször. A megannyi látnivaló azért épült ide, hogy a pénzes turistákat idecsábítsák. Míg a szállodák árai egyáltalán nem horroriszikusak, a szolgáltatások már felfoghatatlanul drágák. Egy korsó sör 4 ezer, egy pizza 7 ezer forint körül kószál…

Az úszópálya a yacht kikötőben volt kijelölve, gyakorlatilag feszített víztükörnek lehetett tekinteni. Az úszás a magyarok közül nem kis meglepetésre az első WTS-ét teljesítő Bicsák Bencének sikerült a legjobban, de hamar jött mögötte Faldum Gábor, és még a mezőny első felében partot ért Tóth Tomi is. Mindhárom fiú igyekezett felfelé kapaszkodni. Ennyi kanyar egyik pályán sincs a világon. Ezeknek bevételét pedig nagyban megnehezítette, hogy Abu Dhabiban alapból is nagyon csúsznak az utak a levegőben szálló por miatt. Erre érkezett meg az eső a reggeli órákban, ami szitálássá finomodott a déli órákra, de arra tökéletes volt, hogy emiatt nem tudott felszáradni az út a rajtig.

Ezen a csúszós, hektikus pályán aztán a nagy bolyok eleve nem haladnak, sok bukást idéz elő a közös tekerés, plusz ha haladnak, és nem ütköznek össze a versenyzők, akkor az hátsók számára már annyira rugózik a tempó, hogy idő kérdése, és leszakadnak. A káosz már rögtön a kerékpározás elején elkezdődött, hiszen elesett vagy 10 fiú, ami teljesen összezavarta az erőviszonyokat a pályán. Voltak erősek, akik elöl voltak. Voltak gyengébbek, akik éppen leszakadóban voltak, és voltak a bukott erősek, és a rossz úszók, akik éppen zárkóztak.

Ebből az elegyből aztán még több bukás lett, és bár szerencsénkre a 3 magyar kimaradt belőlük, de nagyon felzárkózni sem tudtak. A kerékpározás végére sok-sok kis boly alakult ki, de érdekes mód a magyarok egymáshoz nagyon közel kerültek. Sajnos az utolsó körben Alarza elesett (17. lett 2. legjobb futóidő 5m-en 14:23 pff) míg Tomi ki tudta kerülni, Bicsu nem, és bár emiatt kicsik hátrébb kezdhette meg a futást, szerencsére nagy baja nem lett. A futáson nagyjából mindenki tartotta a pozícióját. Futóidők: Faldum Gábor: 15:16, Tóth Tamás: 15:23, Bicsák Bence: 15:23. A már kerékpáron egyedül ellépő dél-afrikai Schoeman könnyedén nyert, második helyre nagy futással a spanyol Mola érkezett, míg harmadik a tavalyi grand final győztes francia Luis lett. A legjobb magyar futás Faldumé lett, ő 21ikként ért célba, mögötte Tóth Tomi jött 25ik helyen, míg Bicsák a 29ikként fejezte be az őrült futamot. 

 

Lányoknál mindenki a világbajnok Duffytól várta, hogy elszökik. Miközben a kiváló úszó Bragmayer Zsani az 5ik helyen ért partot, Duffy másodikként zakatolt be a depóba, és minden jel arra utalt, hogy a korábbi MTB versenyző ezen a technikás pályán egy magányos száguldásba kezd. A homokos, csúszós pályába azonban az ő bicskája is beletört és egy aluljáróban hatalmasat esett. Nem is tudta folytatni a versenyt. Kiesését követően egy 9fős első boly alakult ki a jó úszókból, melyben sajnos Zsanett nem tudott eltekerni. Az élboly mögött lányoknál is megannyi kis csapat alakult ki, melyeknek a zárkózásra szemernyi esélyük sem volt, de próbálták tartani a távolságot, és bíztak benne, hogy a futás kezdetére még lőtávolban lesznek. Ebben leginkább a kiváló futó nagy nevek, Lindemann, Hewitt, Ueda bíztak, és olyan komoly tempót diktáltak, ami Zsaninak sok volt, így végül ő a 30ik hely környékén kezdhette el a futást. Az élboly idő közben 6fősre olvadt, mögöttük percen belül a többi nagy név. A futóversenyből élete első WTS győzelmét ünneplő holland Klamer jött ki legjobban, második a brit Learmonth, harmadik az ausztrál Van Coevorden lett. A legjobb futás a 13ik Gentle-é lett, a 15ik Ueda futott 2ikat, de a 20ik Michel is jobb időt teljesített az utolsó számban, mint a győztes. Egy szó, mint szár a kerékpározás alatt a nagy dolgok eldőltek ezen a versenyen, ezért is volt fájó, hogy a lányok között kifejezetten erős és technikás versenyzőnek számító Bragmayer Zsanett ma nem tudott az élbollyal elmenni. Mint verseny után kiderült, volt pár hátráltató tényező, mind egészségügyi, mind technikai, de sajnos a sportban nincsen „ha”. Marad a következő WTS futam a bizonyításra. Most pedig kezdésnek egy 30ik helynek kell örülni.

A március eleji időpont egyébként nem volt igazán ideális nekünk, de mivel 4 olyan versenyzőről volt szó, akik a WTS sorozat állomásait tekintik a legfontosabb versenyeiknek, ezért meg kellett próbálni Abu Dhabit. Az alapozásból kizökkenve, relatív kevés gyors munkával a lábakban tisztességgel helyt állt mindenki, és ami a legfontosabb volt ezen a napot, sérülés nélkül megúszták. Következő WTS Bermudán lesz, Bragmayer Zsanett biztosan indul, de még lehet, hogy férfi versenyzőnk is lesz a mezőnyben.

Az olimpiai kvalifokáció májusban kezdődik, az év eleji versenyek azért fontosak, hogy a verenyzőink elindulhassanak a WTS futamokon. A WTS azaz World Triathlon Series sorozat győztese a Világbajnok hasonlóan a mint a Forma 1-ben.

 !!! A fenti thermo felső már elérhető az 575 webshopban, katt ide !!!

Teknőc

2019. január 17. 11:02 - Kuttor Csaba
Teknőc

A teknőc az mi?


Mi a regeneráló futások tényleges haszna?

2019. január 12. 14:45 - Flander Marci
Mi a regeneráló futások tényleges haszna?

Széles körben elfogadott, hogy a regeneráló futások célja, hogy megkönnyítsék a felépülést az őket m


Hogyan „éljük” túl az előttünk álló ünnepi időszakot?

Karácsonyi mentés


A magyar triatlon jövőjéért csoport

2018. december 9. 14:55 - Kristóf Róbert
A magyar triatlon jövőjéért csoport

Transparens munkacsoport


Döntés az Országos Bajnokságokról

2018. november 15. 17:07 - 575
Döntés az Országos Bajnokságokról

2019 évi Országos Bajnokságok


Megmutatták, milyen lesz a felújított füredi ófalu, neked is tetszeni fog

A Kossuth utca - Alsó köz - Segesdi utca - Somogyi utca körbehatárolta terület újul meg.


Kezdjük újra!

2018. november 13. 19:35 - 575
Kezdjük újra!

Avagy az alapozás kezdete


Kezdődik az egyik legmenőbb balatoni fesztivál

2018. november 12. 09:35 - I love Balaton
Kezdődik az egyik legmenőbb balatoni fesztivál

Tihanyban évszázados hagyományt elevenítenek fel a november 16-án kezdődő Garda Fesztivál megszervezésével. tovább

Elképesztő fotó bizonyítja: a Balaton közepén van a Föld széle

A Balaton az egész univerzum alfája és ómegája.


Milliókat költenek a balatoni parti sétányokra és parkokra

A strandfejlesztésekre igényelhető támogatások után újabb pályázati lehetőséget kaptak a települések


Dávid fogta ki a Balaton rekordpontyát, nemcsak a súlya, a hossza is letaglózó

Sosem fogtak még akkora pontyot hivatalosan a Balatonnál, mint a napokban.