2019. 02. 19. Zsuzsanna

A fókuszban Hawaii

2018. szeptember 25. 13:02 - Flander Marci
A fókuszban Hawaii

Már 3 hét sincsen vissza az év fő versenyéig, az ironman világbajnokságig. Ilyenkor az emberben ambivalens érzések törnek a felszínre, mert egyfelől már nagyon menne, csinálná és túl lenne rajta, a másik oldalon meg azt érzi, hogy nem elég felkészült, és bárcsak lenne még több idő, hogy még pár plusz kilométert a zsákba pakoljon. Esetemben még olyan tényezők is árnyalják a képet, hogy a nizzai kvalifikációm se pont úgy sikerült ahogy szerettem volna, valamit a nagyatádi OB is némileg nyomja a lelkemet, így nagyon meg akarom mutatni most Hawaii-on. Elsősorban persze magamnak szeretnék bizonyítani, mert leginkább saját magammal tudok hadilábon állni. A tapasztalt versenyzők erre egyből mondanák, hogy épp elég terhet jelent egy VB már önmagában is, nem kéne még pluszban rápakolni erre. Hááát, nemtudom. Keresem az arany középutat, és remélem a következő hetekben megtalálom.

Szerencsére a technikai jellegű dolgok már el vannak intézve, mint szállás, repjegy, szükséges papírok, ilyesmik. Elszórakoztunk velük, de ezek a dolog könnyebb oldalát jelentették. A dolog másik, nehezebb oldala talán, hogy megtaláljuk azt az edzés-pihenés arányt, ami a legjobb formához vezető utat képviseli. Sajnos ebben most egy kicsit lemaradásban vagyok, mivel valószínűleg az elégtelen nyújtás és masszőrlátogatás hiánya mindkét térdemet érzékennyé tette. A sors fintora, hogy kerékpáron a bal, futáson pedig a jobb akadályozgat az eredetileg betervezett edzések maximális elvégzésében. A helyzeten viszont nem bánkódni kell, hanem alkalmazkodni hozzá. Ezt minden sportolónak csak ajánlani tudom. Lehet nem mindig a legrövidebb út a járható, de az is biztos, hogy nem a legrövidebb út az egyetlen út. Természetesen én is szerettem volna mindenféle probléma nélkül maximálisan felkészülni egy ilyen rangú versenyre, de a szervezetem jelezte, hogy hosszabb távon nem fog ez működni. Azóta szerencsére komolyabban veszek olyan dolgokat, mint nyújtás, hengerezés, masszőr látogatása, stb. Ezek eredménye pedig bámulatos, már egy hét alatt jelentkezett. 9 napja nem tudtam lefutni 40percet úgy, hogy ne fájdult volna meg a térdem, tegnap 30km-t futottam 4 perces átlaggal. Sokszor ennyin múlik a dolog, de a lényeg, hogy nehéz helyzetekben keresni kell a megoldást, és nem magunkba süllyedni. Ettől függetlenül az itthon hátralévő 2 hétben már inkább az óvatosabb edzések felé nyitunk, mert a túlzott intenzitás azért mindig sokkal nagyobb rizikófaktort jelent. Nem mondtam le tehát a korábbi céljaimról, de már nem törekszem a bármi áron történő megvalósításukra. Bízom abban, hogy a 2014-es teljesítményemet (időben) sikerül majd idén is hozni. Van azért bennem azóta rengeteg edzésmunka, tapasztalat, talán higgadtság, valamint a Hawaii pálya sem teljesen ismeretlen már számomra. Ezek talán ellensúlyozni tudják azt a pár edzést, amit nem a terveknek megfelelően sikerült elvégezni.

 

Fontos azonban arra is kitérni, hogy a triatlon (mind a rövidebb távok, mind a hosszútáv) évről évre fejlődik. Elképesztő teljesítmények születnek, és nem csak a PRO kategóriában. AG versenyzők olyan időket tesznek le az asztalra, hogy le a kalappal. Idén az egyik legerősebb korcsoportban (M30-34) mérettethetem meg magamat, így minden perc, másodperc számítani fog. Óriási erőt fog adni az a tudat, hogy mennyien támogatnak abban, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból. Erre kell, és fogok majd gondolni azokban a percekben, amikor mindenhol máshol lennék, csak épp ott nem. Mert sokadjára, és talán elcsépelten is, de újra leírom: FEJBEN DŐL EL! Ezt a nagyszerű leckét Vatai Miki cimborámtól tanultam meg végérvényesen 2014-ben, akivel idén újra együtt róhatjuk majd a meleg kilométereket a Nagy Szigeten. Sokan leszünk kint magyarok, és ez nagyszerű dolog, mert jól jelzi, hogy egy ilyen kis országból is oda lehet kerülni a nagyok közé. Mi pedig majd megmutatjuk, hogy a lehetetlen ismét nem létezik. Addig is a következő 3 hétben próbálok a lehető legegészségesebb maradni, és fejben is pozitív dolgokkal feltöltődni. A verseny előtt még jelentkezem.

Addig is maradok tisztelettel

Marci

Íme a 2019-es SUNSET RUN 14 km választható pro futótrikói

2019. február 6. 17:00 - I love Balaton
Íme a 2019-es SUNSET RUN 14 km választható pro futótrikói

Mind a 8 felső összesítve ebben az írásban


Regisztráció & Nevezés a 2019-es Sunset Run-ra

Olvass és tudj meg mindent


Ha egyedül tervezed meg a futásaidat, akkor ezekre figyelj! #trainingforkeszthely

Fokozatosság, technika, képesség fejlesztés, nyújtás, figyelj az edzéseid jellegére!


Mi túl hideg már a kinti futáshoz?

2019. január 30. 18:08 - Flander Marci
Mi túl hideg már a kinti futáshoz?

Természetesen ez a kérdés is nagyban emberfüggő.


Mi a regeneráló futások tényleges haszna?

2019. január 25. 09:14 - Flander Marci
Mi a regeneráló futások tényleges haszna?

Széles körben elfogadott, hogy a regeneráló futások célja, hogy megkönnyítsék a felépülést.


Teknőc

2019. január 17. 11:02 - Kuttor Csaba
Teknőc

A teknőc az mi?


Mi a regeneráló futások tényleges haszna?

2019. január 12. 14:45 - Flander Marci
Mi a regeneráló futások tényleges haszna?

Széles körben elfogadott, hogy a regeneráló futások célja, hogy megkönnyítsék a felépülést az őket m


Hogyan „éljük” túl az előttünk álló ünnepi időszakot?

A karácsonyi időszak a családé, az ünnepi hangulaté, az ínycsiklandozó finomságoké, és a pihenésé. Egy átlagos embernél... tovább

A magyar triatlon jövőjéért csoport

2018. december 9. 14:55 - Kristóf Róbert
A magyar triatlon jövőjéért csoport

Transparens munkacsoport


Döntés az Országos Bajnokságokról

2018. november 15. 17:07 - 575
Döntés az Országos Bajnokságokról

2019 évi Országos Bajnokságok


Megmutatták, milyen lesz a felújított füredi ófalu, neked is tetszeni fog

A Kossuth utca - Alsó köz - Segesdi utca - Somogyi utca körbehatárolta terület újul meg.