2021. 04. 22. Csilla

A legjobb lángosok a Balatonon

2013. augusztus 14. 11:20 - I love Balaton
A legjobb lángosok a Balatonon

Kisebb vagyont költöttünk el, hogy megtaláljuk a legjobbakat, de megérte: itt az I love Balaton listája.

Az elmúlt hónapokban felfaltunk több tucat lángost, palacsintát, halat, és egy kisebb vagyont költöttünk el a Balaton-parti éttermekben, hogy feltérképezzük a legjobbakat. A legjobb éttermek listáját már megmutattuk, most a lángosok következnek.

A lángos elvben tök egyszerű étel, és sok titka nincs: frissen kell dagasztani, rendesen felhevített, és nem agyonhasznált olajban kell megsütni, és akkor jó lesz. Finom, ropogós a széle és puha a belseje. Ennyi lenne az egész, ehhez képest jobb, ha nem tudjátok, hány értékelhetetlen vackot ettünk a nyáron. Amit most mutatunk, az csak egy top10-es lista, ennél azért szerencsére sokkal több jó helyen jártunk, úgyhogy érdemes a sorozat összes részét átnéznetek, ha jót akartok enni.

És akkor lássuk a listát, alulról haladva a csúcs felé:

Fapuma, Balatonföldvár

Rossz az, aki rosszra gondol, de a hely nevére pillantva olvashatsz valami mást is, mint ami ki van írva. De olvassál akármit, az biztos, hogy itt remek lángost kapsz, a hely ráadásul a Balaton egyik legszebb helyén, a földvári kikötőben van. Feltöltődsz, kikapcsolsz és egy jót eszel.

Lángosda, Balatonfenyves

Ha Fenyvesen jársz, és letolnál egy jó lángost, nem nagyon van választási lehetőséged: Laci bácsihoz kell menned. A feleségével együtt harminc éve utaznak lángosban, álmukból felkeltve csinálnak olyat, amiről sok balatoni helyen csak álmodnak.

Falatozó büfé, Szigliget

Az első harapásnál még kételkedsz, a másodiknál megbizonyosodsz, a harmadiknál már tudod, hogy ez az. Ropog és omlik egyszerre, a textúrája tökéletes. A lángos 17 éve készül így, titkos recept alapján, amit soha, senkinek nem árulnak el. Végül is, ettől titkos.

Anna néni, Révfülöp

Anna néni receptje is titkos, bár ő volt annyira vagány, hogy elárulta A Titkos Összetevőket. Persze, beljebb ezzel sem vagytok, mert nem árulhatjuk el őket. Anna néni tíz csodálatos évet húzott le a fűzfői strandon tökéletes lángosokkal, de a felújítás után költöznie kellett. Révfülöpön még megtalálod, de lehet, hogy már nem sokáig.

Karám Büfé, Gyenesdiás

Egy ilyen lángos után biztosan nem fogsz hódítani a fok- és medvehagyma-aurádnak köszönhetően, hacsak nem hordasz magadnál valamilyen extra mentolos fogkrémet. De ha képes vagy elrontani ezt az utóízt, nem érted az élet lényegét. Egy ilyen lángos után eggyé váltál az univerzummal egy kis időre.

Tihanyi gomba

Nehéz volt megtalálni, de megérte: ilyen lángos kevés akad a Balaton körül. A tészta, a fokhagyma, a sajt, a tejföl és a sütés is hibátlan. És csak tízperces kitérő a belvárostól, nem hagyhatod ki.

Gyuri büfé, Alsóörs

A jó lángoshoz nem kell semmi flikk-flakk, csak odafigyelés. Gyuri lángosa súrolja a tökéletességet, és attól sem kell megijedned, hogy a büfé az alsóörsi strandon belül van. Lángosozni külön beengednek, ha nem akarsz strandolni.

Rév büfé, Révfülöp

Ez egy olyan lángos, hogy utána még legalább tíz percig bámulod a vizet, és csak annyit bírsz kinyögni, hogy "vááá". Naná, hogy itt is van titkos összetevő, de nem kell valami nagy dologra gondolni: egy kis krumplit is kevernek a tésztába.

Lángos-Palacsinta büfé, Fonyód

Tök olyan az egész, mint a Starbucksban: megrendeled (nem a kávét, hanem) a lángost, fizetsz, majd a nevedet felírják a blokkra. Jegyezd meg, milyen nevet adsz meg, mert ha készen van a cucc, ezt fogják kiabálni. Frissen és forrón nyomják a kezedbe a lángost - aztán leülsz, és csak eszed és eszed.

Széplaki lángos büfé

Sok jó lángos van a Balaton körül, de ilyen sztorija egynek sincs: Erzsi néni, a büfé tulajdonosa jó harminc évvel ezelőtt még iskolai tanítóként töltötte a napjait. Aztán az egyik konyhán dolgozó lány egy évadzáró rendezvényre olyan lángost hozott be, hogy attól az egész évfolyamnak spontán orgazmusa támadt Budától Pestig. Ma áron 2,4 millió forintért vette meg a receptet, de az biztos, hogy megérte: a Balaton legjobb lángosát süti.

Ha a Balatonnál vagytok, csak nyissátok meg a telefonotokon az I love Balaton appot, és az rögtön megmondja, hogy egy jó lángosért merre induljatok.
Letöltés Androidosoknak itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.apache.cordova.ilovebalaton&hl=hu
Letöltés Apple-ösöknek (iOS) itt: https://itunes.apple.com/hu/app/i-love-balaton/id684789710?mt=8

Döntés a 2020-as versenyről

2020. június 5. 13:34 - Khtri
Döntés a 2020-as versenyről

A cikkben található időpontban lesz megrendezve a Keszthely Triatlon


2020 Keszthely Triathlon nevezési rendelkezés

2020. május 25. 10:47 - I love Balaton

Május 29-ig döntened kell a nevezésedről.


Közlemény a Sunset Run megrendezésével kapcsolatban

A szervezési feladatainkat elvégeztük.


Közlemény a verseny megrendezésével kapcsolatban

A kormány a járvány terjedésének lassítása miatt betiltotta a tömegrendezvényeket.


A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

2020. február 7. 12:08 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

6 féle 575 Pro futómezből választhattok


A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

2020. február 7. 11:54 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

Az alábbi mezekből választhatsz


Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

2020. február 7. 11:14 - I love Balaton
Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

My 575 Challenge sporthétvége rendezvényei


Hétfő éjfélig 10.000 Ft 575 Factory kedvezmény a nevezőknek

Ha még nem most vasárnap éjfélig nagyon megéri, mert mindenki aki vasárnap éjfélig benevez, kap egy 575 Factory vásárlási utalványt.Aki november 5 éjfélig nevezett már megkapta a regisztrációkor. tovább

5.000 Ft vagy 10.000 Ft-os garantált 575 Factory kupon a november 10-ig nevezőknek

Kupon a Keszthely Triathlon nevezőinek


Ma 19:30-kor nyit a nevezés a Középtávra

2019. október 21. 09:38 - Khtri

FB belépés nem működik


Nevezés tudnivalók 2020

2019. október 18. 12:17 - 575
Nevezés tudnivalók 2020

Fontos információk - klikkelj!