2019. 10. 22. Előd

Kona, női esélyesek

2019. október 10. 16:22 - Flander Marci
Kona, női esélyesek

A férfiak után érdemes kicsit megvizsgálnunk a gyengébbik nem képviselőit (akik nem is olyan gyengék, ha triatlonról van szó). A csata köztük is ugyanolyan kiélezett lesz, mint a férfiaknál.

1. Daniela Ryf: Szerintem senkinek nem kell bemutatnom a hölgyet, mert az elmúlt 4 évben a hosszútávú triatlon egyeduralkodója. Mind a 70.3, mind az IM távon többszörös világbajnok, és idén is már behúzta Nizzában a 70.3 VB-t. Amennyiben összejön neki Hawaii is, úgy zsinórban az 5. IM világbajnoki címét zsebelheti be. Tipikus 3 számos versenyző, aki kerékpáron és futásban sokszor már a férfiakat meghazudtoló időket tesz le az asztalra. Nagyon jó napot kell kifognia annak, aki most szombaton meg akarja őt szorongatni.

2. Lucy Charles-Barclay: a válogatott úszóból lett világklasszis triatlonista, aki első profi szezonjában azzal sokkolta a mezőnyt, hogy kerékpár 140km-ig vezette a versenyt, és utána is csak az utolérhetetlen Daniela Ryf tudta megelőzni. Azóta már rengeteg versenyen bizonyította (többek között idén a Roth-i győzelmével), hogy az idő hosszútávon majd neki fog dolgozni, és folyamatosan fejleszti kerékpáros és futó formáját. Kérdés, hogy elég lesz e ez arra, hogy idén 2 egymást követő év után a dobogó második fokáról az elsőre léphessen fel.

3. Anne Haug: a németek nem csak a férfiaknál képviselik a hosszútávú triatlon krémjét. A 2012-es olimpikon Haug, tavalyi Hawaii debütálásakor óriási futással a dobogó 3. fokára állhatott fel. A német „zsebrakéta” aztán sérülés miatt kihagyni kényszerült idén a Frankfurti IM Európa Bajnokságot, hogy aztán Koppenhágában megdöntse a női pályacsúcsot egy 8:30 körüli idővel. Úgy tűnik a sérülését sikerült maga mögött hagynia, és ha szombaton újra 3 órán belüli időt fut, könnyen lehet, hogy ismét dobogós helyezés lesz a jutalma.

4. Mirinda Carfrae: A háromszoros IM világbajnok ausztrál hölgyet akkor sem szabad leírni, ha jól tudjuk, hogy anyukaként már nem mindig az edzések elvégzése az elsődleges szempont számára. Ebben az évben egy bosszantó sérülés is hátráltatja majd a versenyben, így félő, hogy nem tudja 100%-ban kibontakoztatni azt a magában rejlő képességet, hogy a végsőkig küzd a legjobb eredményért. Amennyiben viszont megfelelő társaságot kap a bringán és futáson, úgy várható, hogy beverekszi majd magát a TOP 10 közé.

5. Laura Philipp: Laura tavaly a 70.3-as versenyek koronázatlan királynője volt. Ahol elindult nyert, majd Barcelonában, élete első IM távú versenyén is nagyon magabiztosan utasította maga mögé a többieket. Sajnos ezt a sikerszériát az idei szezon elején egy sérülés követte, így gyakorlatilag Hawaii előtt semmilyen versenyen nem láthattuk indulni. Amennyiben sikerült a sérüléséből felépülnie, és a tavalyi formáját visszanyernie, úgy nagyon komoly kihívóként tekinthetünk majd rá. Saját bevallása szerint tapasztalatot szerezni, és élvezni jött a versenyt, de ne lepődjünk meg, ha a végén az elsők között látjuk majd befutni.

6. Sarah Crowley: az idei év nem az ő győzelmeitől volt hangos, azonban a radar alatt repülve biztosak lehetünk benne, hogy minden erejével erre a versenyre készült az elmúlt hónapokban. A szívóssága legendás, és nem ismeri a vert helyzet kifejezést, ami Hawaii esetében nagyon nagy előnyt jelenthet a számára. A nagy kérdés, hogy a kerékpár végéig mennyire sikerül versenyben tartania magát, mert ez dönti el, hogy csak sima TOP 10-es vagy akár dobogós helyezést vihet majd haza.

7. Daniela Bleymehl: a németek egy újabb kiválósága, aki tavaly Rothban Lucy Charles-t gyakorlatilag a futás utolsó 3km-ben előzte meg, és lett így a Bajnok! Azóta is igen komoly eredményeket láthattunk tőle, amit kifejezetten erős kerékpáros, és hasonlóan kimagasló futásainak köszönhet. Amennyiben a kerékpározás során csatlakozni tud majd az élen álló versenyzőkhöz, úgy minden esélye meglesz, hogy tovább bővítse már amúgy is illusztris eredményei sorát.

8. Gurutze Frades: a spanyol hölgy már nem először jön Hawaii-ra, azonban eddig teljesen az esélytelenek nyugalmával úszhatott a rajtvonalhoz. Idén azonban lépett egy szintet, és a dél afrikai IM regionális bajnokságon úgy lett második, hogy egy 2.52-es maratonnal zárta a versenyt. Nálam ő az egyik sötét ló, mert jól tudom, hogy hawaii-on a futáson mekkora sorrendbeli változások voltak már az évek során. Ha sikerül egy hasonló 2.50 körüli futást előhúznia a tarsolyából, akkor sok mindenkit meg tud majd lepni a nap végén.

9. Imogen Simmonds: a svájciaknak azért nem csak Daniela Ryf-jük van, hanem Imo Simmonds-uk is, aki szépen lassan elindult a honfitársnő nyomdokain. Az idei brutál meleg Frankfurt-i IM Európa Bajnokságon egy második helyet sikerült megcsípnie úgy, hogy a kerékpáron gyakorlatilag végig egyedül vezette a női mezőnyt. A futásán, főleg a melegben való futásán, azért még van mit csiszolni, de mindenképpen izgalmas lesz őt figyelni, ahogy a nagyok bajszát rángatja a verseny korai szakaszában.

10. Sarah True: Az olimpikon amerikai fellépése a hosszútávú triatlon világába mondhatni nem is sikerülhetett volna jobban a 2018-as évben. A frankfurti 2. helye után igen meggyőzően hozott le egy 4. helyet a konai debütálásakor. Éppen ezeket figyelembe véve érthetetlen, ami az idei szezonban történt vele többször is. Két IM versenyt is feladni kényszerült, méghozzá igen drámai körülmények között (a frankfurti IM-en például 900m-el a cél előtt, abszolút női első pozícióban, 6 perc előnyből ájult ki a versenyből). Végül egy késői kvalifikációval kivívta a Hawaii-i részvételt, de felettébb aggasztó mit várhatunk tőle idén, amikor még saját maga sem tudja a rosszullétei okát. Mindenesetre, ha teljesen rendben lesz, akkor nagyon is beleszólhat, akár még a dobogós helyezésekbe is.

A felsorolt hölgyeken kívül persze még több, mint 30 kiválóság fog most szombaton megküzdeni egymással, és a sziget szellemeivel. Szurkoljunk nekik, hogy minél kiélezettebb versenyt izgulhassunk majd végig.

Ma 19:30-kor nyit a nevezés a Középtávra

2019. október 21. 09:38 - Khtri
Ma 19:30-kor nyit a nevezés a Középtávra

FB belépés nem működik


Nevezés tudnivalók 2020

2019. október 18. 12:17 - 575
Nevezés tudnivalók 2020

Fontos információk - klikkelj!


A regisztráció folyamata a 2020-as versenyre

2019. október 18. 11:49 - 575
A regisztráció folyamata a 2020-as versenyre

Kövesd útmutatásunkat és nem fogsz elakadni


Férfi esélyesek elemzése az Ironman VB-n

2019. október 10. 14:43 - Flander Marci
Férfi esélyesek elemzése az Ironman VB-n

Hétvégén Hawaii Ironman Világbajnokság


Verseny utáni információk

2019. június 19. 09:13 - Kristóf Róbert
Verseny utáni információk

Összegyűjtöttünk pár fontos információt a verseny utáni kérdésekből.


Parkolás a verseny ideje alatt

2019. június 13. 10:28 - I love Balaton
Parkolás a verseny ideje alatt

Parkolók a versenyközpont környékén


Vasárnapi programok

2019. június 11. 15:12 - I love Balaton
Vasárnapi programok

Vasárnapi ingyenes sport programok


Liveok ideje és tervezett tartalma

2019. június 10. 12:02 - I love Balaton
Liveok ideje és tervezett tartalma

Igyekszünk minél több információt adni, hogy mosolyogva versenyezhess. tovább

Ingyenes Alakreform edzés Rubint Rékával 2019

2019. június 11. 14:44 - I love Balaton
Ingyenes Alakreform edzés Rubint Rékával 2019

Idén, a keszthelyi versenyközpontban 60 percen át izzaszt meg minket Rubint Réka


Love Run

2019. június 6. 13:29 - I love Balaton
Love Run

4+4 km-es váltó futás pároknak


Nevezés átadás, átvétel a helyszínen és további információk

Témák: rajtcsomagátvétel, újdonságok, nevezés átadás