2021. 05. 12. Pongrác

2020 Keszthely Triathlon nevezési rendelkezés

2020. május 25. 10:47 - I love Balaton
Kedves Versenyzőnk!
 
Sajnos a koronavírus járvány miatt Magyarország kormánya betiltotta a sportrendezvények tartását augusztus 15-ig, így mint erről értesültetek, nincs lehetőségünk az eredeti időpontban megrendezni a versenyünket.

A verseny létrejöttének két szakasza van az egyik a szervezői munka, amely a verseny elött 15-20 nappal véget ér, a másik a versenyrendezői munka amely gyakorlatilag a lebonyolítás.
A szervezés kb. 10 hónapon keresztül zajlik, ennek főbb részei az a nevezés, engedélyeztetések, egyeztetések, alvállalkozói szerződéskötések, és a beszerzések. Gyakorlatilag a szervezői munkát elvégeztük ez a tervezett költségvetésünknek kb. a fele. Sokan nem szeretitek ezt, de ez egy non-profit rendezvény, és a nevezési díjak kezelésének viszonyítása miatt írom le.
Mélyebben nem mennék bele, de akit érdekel elérhetőek vagyunk ez ügyben.

Tehát sokat gondolkodtunk mi helyes, és mi nem, illetve mit bírunk el, a tény az, hogy bármilyen döntést hozunk igen jelentős lesz a veszteségünk, mert végeztük eddig a munkánkat, ahogy az elmúlt években, és ott tartottunk ahol kellett. Én szerettem volna ha a MTSZ kijön egy egységes rendszerrel a nevezési díjak kezelésének tekintetében, ennek kidolgozásában, versenyekkel való egyeztetésben részt is vettem. Három héttel ezelőtt, sikerült egy egységes határozatot hozni, azonban különböző okokból három hét alatt nem került az Elnökség elé szavazásra. 

A versenynaptár kérdést mint a Versenyrendezői bizottság tagja február eleje óta futtatom, kértem, hogy két hetente tárgyaljuk meg, és minél előbb adjunk információt, hiszen rengeteg más rendezvény is halasztódik az augusztusi szeptemberi szezonra. Ennek nyilván az egyik problémája a versenyzők, másik a versenyen dolgozó alvállakozóknak ( pl: speaker, hangosítás, útbiztosítás, polgárőrség, melódiák stb,) a közel 5 hónapos szezonja 6-8 hétre rövidül. Egy rendezvény attól is jó, hogy gyakorlott, egymást fél szavakból értő, hely és verseny ismerettel bíró, begyakorolt stábok bonyolítják. Mivel azonban a tavaszi futó és kerékpáros rendezvények, fesztiválok nagyon korán halasztottak erre az időszakra, és szerződtek ezen alvállalkozókkal, így rettenetesen beszűkültek a lehetőségek, amelyek a rendezvény minőségét és adott esetben lebonyolítását veszélyeztetik.
Mi súllyoztuk a partnereinket és úgy döntöttünk, hogy 70%-ban a megszokottal kell, hogy dolgozzunk, így viszont döntési kényszerbe kerültünk, mert szép a szemünk, de a jelenlegi helyzetben minden partnerünk inkább a biztos munkát választja a lebegtetés helyett.

Sajnos a versenynaptár kérdésében több versenyrendező társam is az eredeti dátumban reménykedik, és idáig nem volt hajlandó egyeztetni arról, hogy hogy csináljunk egy 14 hetes szezonból egy várhatóan 4 hetest. Másik részük igen. Többek között egy három versenyes sorozat rendezőivel sem sikerült dűlőre jutnunk, sem nekünk sem a Szövetségnek. Jelenleg úgy állunk, hogy múlt héten beszéltem velünk, hogy egyeztessük a rajtlistákat, hogy mennyi a közös metszetünk, de még nem sikerült ezt megoldani, és már három verziót is hallottam tőlük, 2 nap alatt, az eredeti dátumról és két halasztott dátumtól is, összefoglalva nem tudok biztosat.

Miért kérem, mégis, hogy a tények teljes ismerete nélkül hozzatok egy döntést?
Azért mert az engdélyeztetéseink egy részét 90 nappal előtte be kell adnunk, az illeték megfizetésével, ez hétszám jegyű összeg, és ha rendezni akarunk ezt május 29-el indítani kell.
Azért mert az alvállalkozóinkat, polgárőreinket, folyamatosan keresik más nem sportrendezvények is, eddig tudnak ránk várni, ezt a határidőt még áprilisban kértem.
Azért mert egy ismeretlen dátumon dolgoznánk, egy Balaton parti üdülő városban ami miatt rengeteg új menetrend egyeztetést, és közlekedés szimulációt, útépítési egyeztetést kell végeznünk.
Azért mert bőven volt ideje az MTSZ-nek új versenynaptárt csinálni, de ez nem történt meg, és semmi garanciát se látunk arra, hogy egy ez pár héten belül megtörténne, ez viszont számunkra már nem behozható idő.
Mit tudunk? 

Azt, hogy augusztus 15-ig nem lehet ilyen típusú, és méretű triatlon versenyt rendezni.
Tehát nem tudjuk, hogy utána lehet-e. Azaz az első lépcső, hogy ti elmondjátok mit szeretnétek, a második, hogy a kormány július 10-ig határozatba foglalja az augusztusi verseny megtartásának valószínűségét. Mert ahogy a lemondásban is jeleztük 6-7 héttel a verseny elött igen sok előleget el kell utalnunk, amit nem kockáztathatunk.

Tehát, most döntenetek kell, hogy mi legyen a nevezésetekkel.

Több opcióra van lehetőségünk azaz:
(A választási határidő május 29 péntek éjfél)

Az első választás, hogy 2020. augusztus 29-én rendezzük meg a versenyt

Ezt csak akkor tudjuk, ha a nevezőink legalább 80%-a ezt az időpontot választja, azért mert nekünk a bevételeink több mint 70%-a nevezési dij, és értelemszerűen csak annyit tudunk a versenyre fordítani ahány versenyző választja. A másik faktor, hogy a kormány határozatban engedélyezi a rendezvény megtartását július 10-ig. Amennyiben nem kaptunk legalább 80%-nyi választ összesen, akkor június első hetében még próbálkozunk, így a versenyzők választása alapján született döntést legkésőbb június 4-én kihirdetjük. Mivel az is előfordulhat, hogy az a lehetőség nem kap legalább 80%-nyi támogatást az augusztusi dátum, ezért ha ezt választod akkor kell, egy b tervet is választanod.

Második választási lehetőség

-2021 június 12-én szeretnél indulni, ez a választás nem igazán szorul magyarázatra, a nevezésed érvényes az új dátumra

Harmadik választás

-el kívánom adni a nevezésemet
Ezt azért kell megjelölni, mert szeretnénk egy előnyt adni az új nevezések nyitása elött, és segíteni a nevezőinket, hogy el tudják adni a nevezésüket, ez az idő 2020 augusztusi verseny esetén 2 hét, 2021-es verseny esetén 3 hónap
Az átírási ktg-et elengedjük. A hozzánk beérkezett vásárlási igényekre időrendben ajánlanánk ki a nevezéseket.
Amennyiben a verseny 2020-ban nem kerül megrendezésre akkor a 2020 szeptember 1-november 30 között van a védett eladási lehetőség, amikor nem lehet nevezni a versenyre, a nem védett időszak, az egészen a verseny elött 2 hétig tart.
Értelemszerűen adott esetben a 2021-es versenyre a későbbi az magasabb összegű ársávokat nyitjuk, tehát az eladandó nevezésed bekerülési ára kedvezőbb lesz.

Azon versenyzők akik nem rendelkeznek a nevezésükkel, határidőre, őket a 2021-es rendezvényre, soroljuk be, mert ha indulni nem is akarnak, lesz lehetőségük értékesíteni a nevezésüket.
A választást módosítani csak az el kívánom adni a nevezésemet válaszra lehet.

!!! ITT TALÁLOD A RENDELKEZŐ ŰRLAPOT !!!

Döntés a 2020-as versenyről

2020. június 5. 13:34 - Khtri
Döntés a 2020-as versenyről

A cikkben található időpontban lesz megrendezve a Keszthely Triatlon


Közlemény a Sunset Run megrendezésével kapcsolatban

A szervezési feladatainkat elvégeztük.


Közlemény a verseny megrendezésével kapcsolatban

A kormány a járvány terjedésének lassítása miatt betiltotta a tömegrendezvényeket.


A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

2020. február 7. 12:08 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

6 féle 575 Pro futómezből választhattok


A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

2020. február 7. 11:54 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

Az alábbi mezekből választhatsz


Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

2020. február 7. 11:14 - I love Balaton
Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

My 575 Challenge sporthétvége rendezvényei


Hétfő éjfélig 10.000 Ft 575 Factory kedvezmény a nevezőknek

Most megéri nevezni!


5.000 Ft vagy 10.000 Ft-os garantált 575 Factory kupon a november 10-ig nevezőknek

Kupon a Keszthely Triathlon nevezőinek. tovább

Ma 19:30-kor nyit a nevezés a Középtávra

2019. október 21. 09:38 - Khtri

FB belépés nem működik


Nevezés tudnivalók 2020

2019. október 18. 12:17 - 575
Nevezés tudnivalók 2020

Fontos információk - klikkelj!


A regisztráció folyamata a 2020-as versenyre

2019. október 18. 11:49 - 575
A regisztráció folyamata a 2020-as versenyre

Kövesd útmutatásunkat és nem fogsz elakadni