2020. 08. 12. Klára

A legjobb balatoni strand nyomában: Szigliget

2013. június 12. 13:00 - kriszta
A legjobb balatoni strand nyomában: Szigliget

A panoráma és a kulináris kínálat együtt kötelező célponttá teszi a kicsi, de felkapott strandot. Ehhez jön az ingyenes parkolás és a gyerekbarát partszakasz.

Legújabb sorozatunkban a balatoni strandokat mutatjuk be, hogy ne érjen meglepetés, miután kifizetted a belépőjegyet. Az első állomás Szigliget, az északi part egyik legszebb kilátással rendelkező és egyik legfelkapottabb strandja.

Kezdjük az odajutással. A parkolás ingyenes, ha megtelik a strand melletti parkoló, a stranddal szembeni időszakos parkolót is lehet használni. Busszal Badacsonytördemicről és Tapolcáról lehet megközelíteni a helyet, a vonat nem jó választás, mert hiába hívják Badacsonytördemic - Szigligetnek a legközelebbi vasútállomást, a strand innen még legalább 3 km távolságra van. Ha bringával jössz, le kell térned a a balatoni körútról – hidd el, csak a látvány miatt megéri. A strandon egyébként rengeteg bicikli elfér a tárolókban, egy részük árnyékba is kerül.

A strand hivatalosan még nem nyitott meg, amikor ott jártunk, de gondozott gyep, tiszta mellékhelyiség és több nyitva tartó büfé fogadott minket. A panoráma lenyűgöző, és külön piros pont a sétányok mellé ültetett rózsákért és a szép ivókutakért. A hatalmas fák alatt sok az árnyékos hely, persze főszezonban lehet, hogy érdemes már reggel megérkezni, ha az árnyékban akarod kihúzni a legmelegebb órákat.

A víz majdnem derékig ér a lépcsőknél, fokozatosan mélyül. Az alja homokos, de már a bója előtt kezdődik az iszapos szakasz. Ez nem különösebben zavaró, mert aki nem úszni akar, nem távolodik el ilyen messze a parttól, az úszáshoz pedig elég mély a víz.

A szigligeti strand a panoráma mellett kulináris területen is igen erős. A strand bejáratánál, kint egy büfé és egy magyaros ételeket kínáló étterem van, bent pedig két hosszú büfésor. Oszi bácsi keszegsütödéje már teljes kapacitással üzemelt (erről egy másik posztban számolunk be), a hozzá tartozó büfékben a szokásos strandkajákon kívül levesek, halételek is kaphatók. A nyitás után a gasztronómiai kínálat még bővülni fog, fagyisbódét, készülő kajasátrat is láttunk.

Ha gyerekekkel érkezel, a bejárattól balra eső területen táborozz le, itt a sekély partszakaszon gyerekpancsoló és egy nagy homokozó is található, játszótérrel. Aktív strandolók a strand végében vízibiciklit, strandkajakot és szörföt kölcsönözhetnek, de röplabda- és homokfocipálya is van. Az egyik éppen felújítás alatt volt, amikor ott jártunk. Korábbi tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy a strand folyamatosan szépül, egyre több a szolgáltatás.

Egy környéken lakó törzsvendég, Eszter (31) véleménye a strandról: "Amióta az eszemet tudom, a szigligeti strandra járunk a családommal, a barátokkal, minden arcát, minden szegletét ismerem ennek a strandnak. Itt tanultam meg úszni, itt volt az első lángos-túladagolásom, és itt lettem keszegfüggő (bár lehet, hogy Oszi bácsi-függő). Jó kis strand ez, gondozott, biztonságos, tiszta, civilizált, és nemcsak nyáron, csúcsszezonban hangulatos, de ősszel, télen is szívesen lejárok ide - csak mert jó." (A szigligetiek fanatikus Balaton-imádatára egyébként az újévi csobbanás a legjobb példa, képesek a jeges vízben is fürdeni és még élvezik is.)

És most nézzük a negatívumokat. A panoráma, a környék és a sült keszeg rengeteg nyaralót vonz, főszezonban, hétvégén, jó időben nagyon zsúfolt a hely. Csúcsidőben csak akkor válaszd ezt a strandot, ha nem zavar, hogy nehéz parkolóhelyet találni, sorba kell állnod a sörért, és belelátsz a szomszéd újságjába. Ilyenkor a víz színe sem túl bizalomgerjesztő, a sok vendég felkavarja a homokot.

Összességében a szigligeti strand igazi gyöngyszem, ne hagyd ki, ha minőségi strandkajára és szép környezetre vágysz. Ha nem szereted a tömeget, inkább előszezonban vagy hétköznap gyere, és ha már erre jársz, megnézheted a Szigligeti Várat, az Alkotóház parkját és az Avasi templomromot is.

A tesztelés a hivatalos nyitás előtt történt, ezért a poszt az akkori állapotokat tükrözi.

Szigligeti strand
Szigliget, Soponyai út
Pénztári órák: 9-18.00

Árak:
Belépőjegy: felnőtt 600 Ft, gyerek 300 Ft, 16 óra után féláron.

Sör 0,5 l: 350-600 Ft
Lángos: 400-500 Ft
Nyugágy: 500 Ft/nap
Vízibicikli: 1500-1700 Ft/óra

A strandfürdő a nyitva tartási idő után szabadstrandként működik, és a vendégek csak saját felelősségükre vehetik igénybe.

Csatlakozz az I love Balaton 410 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményekről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Döntés a 2020-as versenyről

2020. június 5. 13:34 - Khtri
Döntés a 2020-as versenyről

A cikkben található időpontban lesz megrendezve a Keszthely Triatlon


2020 Keszthely Triathlon nevezési rendelkezés

2020. május 25. 10:47 - I love Balaton

Május 29-ig döntened kell a nevezésedről.


Közlemény a Sunset Run megrendezésével kapcsolatban

A szervezési feladatainkat elvégeztük.


Közlemény a verseny megrendezésével kapcsolatban

A kormány a járvány terjedésének lassítása miatt betiltotta a tömegrendezvényeket.


A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

2020. február 7. 12:08 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

6 féle 575 Pro futómezből választhattok


A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

2020. február 7. 11:54 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

Az alábbi mezekből választhatsz


Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

2020. február 7. 11:14 - I love Balaton
Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

My 575 Challenge sporthétvége rendezvényei


Hétfő éjfélig 10.000 Ft 575 Factory kedvezmény a nevezőknek

Ha még nem most vasárnap éjfélig nagyon megéri, mert mindenki aki vasárnap éjfélig benevez, kap egy 575 Factory vásárlási utalványt.Aki november 5 éjfélig nevezett már megkapta a regisztrációkor. tovább

5.000 Ft vagy 10.000 Ft-os garantált 575 Factory kupon a november 10-ig nevezőknek

Kupon a Keszthely Triathlon nevezőinek


Ma 19:30-kor nyit a nevezés a Középtávra

2019. október 21. 09:38 - Khtri

FB belépés nem működik


Nevezés tudnivalók 2020

2019. október 18. 12:17 - 575
Nevezés tudnivalók 2020

Fontos információk - klikkelj!