2020. 11. 30. András, Andor

A legjobb balatoni strand nyomában: Napfény strand, Balatonlelle

2013. július 11. 08:02 - Koncz Dávid
A legjobb balatoni strand nyomában: Napfény strand, Balatonlelle

Úgy néz ki, mint egy szocreál nyaraló, de ezt remekül ellensúlyozza a medencés élményfürdő. És a Balaton egyik legjobb homokos partszakasza. A lellei Napfény gyerekparadicsom, majdnem, mint a tenger!

Kezdem a jó hírrel, meg egy kis felvezetéssel: amikor a lellei Napfényre mentem tesztelni, a strand előtti parkoló bejáratánál olyan profin beleparkoltam az autóval az árokba, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Szörnyen éreztem magam, az akcióval sikerült alulról kilyukasztani az ablakmosótartályt, de ennél nagyobb baj nem történt. Mivel csak egy kerék került az árokba, egy kis segítséggel simán ki lehetett tolni a kocsit az útra, szóval viszonylag gyorsan megoldódott az ügy. Képet sajnos nem csináltam.


A héten véletlenül ismét arra jártam, és csak hogy tudjátok: a kritikus beállónál két fémoszlopot állítottak fel, hogy ti már ne járjatok úgy, mint én. Mondhatnánk, hogy az I love Balaton elintézte nektek, hogy mostantól árokba esés nélkül tudjatok beállni a parkolóba, de ezzel csak félig mondanánk igazat. Mert a parkolóval szembeni boltosok megsúgták, hogy véletlenül se gondoljam azt, hogy ciki ami történt, amikor nagy volt a pörgés, naponta több autó is kikötött abban az árokban. Szóval velem csak végre betelt a pohár. Sok futómű bánta azt a szinte láthatatlan, de legalábbis könnyen elnézhető beszögellést, de ennek vége. Hip-hip-hurrá!

A parkoló egyébként hatalmas, a víz felé a füvön is kialakítottak egy nagy placcot, tök ingyen lehet megállni. Ahogy az egész városban. Amikor ott jártunk, közterületesek is figyelték a rendet, az egyikük pont ott volt, amikor belepottyantam az árokba. Igazából már akkor gondolhattam volna, hogy ez mindennapos dolog, mert kicsit hümmögött, majd közölte, hogy ebédszünete van, szóval most egy kicsit magamra hagyna. Ebből most úgy tűnhet, hogy nem volt valami kedves, pedig ő irányított el Sanyi lángosához.


Lelle ugyan tele van szabad strandokkal, de ha a Napfényt választod és vonattal jössz, az állomás csak néhány méterre van a bejárattól. Biciklitároló nincs rögtön a bejárat mellett, de vannak még a strandnak olyan eldugott részei, ahova lelakatolhatod a bringát. A Napfény tipikusan az a strand, amelyről kívülről nem sok jót gondolsz az igazi szocreál épülettömbök miatt, de a látszat itt is csal. Mert van bent egy külön fizetős élményfürdő óriás hullámcsúszdával és szaunaházzal, de ha nem akarsz két óráért 600 forintot fizetni, egy sima medencében is lazíthatsz. Jó, itt sok a gyerek, de a medence akkor is medence.


Ez a strand különben is gyerekparadicsom. Az igazi különlegességét a hosszú, homokos partszakasz jelenti, tényleg nem túlzás, hogy tengerpartot idéző a hangulat. Illetve csak majdnem tengerparti, mert a víz felé egy betonperem megmaradt. Ez kár, mert figyelni kell rá, a gyerekeknek is akadályt jelent, de azért túl lehet élni. Főleg, hogy ez most részben kényszermegoldás az idén magasan tartott vízszint miatt, a korábbi füves terület egy részét is feltöltötték homokkal az élmény megtartása miatt. Ha állandó marad a 110-120 centi körüli vízszint, talán a peremet is elbontják. A vízbe így is homokot taposva gázolhatsz bele, és a strand jellege ellenére meglepően tiszta a víz. Sőt, a tesztnapon egyetlen déli parti városban sem volt olyan áttetsző a Balaton, mint Lellén.


Van játszótér, trambulin és sportpályák is, azért a 600 (gyerekjegy 300) forintért (amennyiért egyébként annyiszor rohangálsz ki és be, ahányszor nem szégyellsz), amit a pénztárnál kifizetsz, teljesen megéri. A gasztronómiai felhozatal a szokásos, az árak szintén, de ide úgy is a homokos partért jössz. Nagyon ajánlott, főleg, hogy már az árok sem gonoszkodhat többé.

Napfény strand
Balatonlelle, Napospart utca
Nyitva: 9-20
Tel: 0685351520

Árak:

Felnőtt belépő 600 Ft
Gyerek belépő 300 Ft
Sör 0,5 l 450 Ft-tól 200 Ft-tól (Ádám büfé)
Lángos 350 Ft-tól
Palacsinta 150 Ft-tól

Csatlakozz az I love Balaton 415 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményekről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Döntés a 2020-as versenyről

2020. június 5. 13:34 - Khtri
Döntés a 2020-as versenyről

A cikkben található időpontban lesz megrendezve a Keszthely Triatlon


2020 Keszthely Triathlon nevezési rendelkezés

2020. május 25. 10:47 - I love Balaton

Május 29-ig döntened kell a nevezésedről.


Közlemény a Sunset Run megrendezésével kapcsolatban

A szervezési feladatainkat elvégeztük.


Közlemény a verseny megrendezésével kapcsolatban

A kormány a járvány terjedésének lassítása miatt betiltotta a tömegrendezvényeket.


A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

2020. február 7. 12:08 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

6 féle 575 Pro futómezből választhattok


A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

2020. február 7. 11:54 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

Az alábbi mezekből választhatsz


Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

2020. február 7. 11:14 - I love Balaton
Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

My 575 Challenge sporthétvége rendezvényei


Hétfő éjfélig 10.000 Ft 575 Factory kedvezmény a nevezőknek

Ha még nem most vasárnap éjfélig nagyon megéri, mert mindenki aki vasárnap éjfélig benevez, kap egy 575 Factory vásárlási utalványt.Aki november 5 éjfélig nevezett már megkapta a regisztrációkor. tovább

5.000 Ft vagy 10.000 Ft-os garantált 575 Factory kupon a november 10-ig nevezőknek

Kupon a Keszthely Triathlon nevezőinek


Ma 19:30-kor nyit a nevezés a Középtávra

2019. október 21. 09:38 - Khtri

FB belépés nem működik


Nevezés tudnivalók 2020

2019. október 18. 12:17 - 575
Nevezés tudnivalók 2020

Fontos információk - klikkelj!