2020. 11. 30. András, Andor

Danubius Health Spa Hévíz: az eredeti retró, ahol nyugodtan pucérkodhatsz

2013. május 24. 13:19 - I love Balaton
Danubius Health Spa Hévíz: az eredeti retró, ahol nyugodtan pucérkodhatsz

Egyszerű, barátságos szálloda a hévízi Danubius Health Spa Resort Hévíz ****superior, amiben elfogadható kaja, időtálló dizájn, és meztelen szauna vár. Meg fokozottan kedves személyzet.

Vannak hotelek, amik gyanúsan kerülik a szálloda külsejéről készült fotók publikálását, és a négycsillagos hévízi Danubius Health Spa Resort Hévíz ****superior ezek közé tartozik. Okkal:

De tegyük hozzá, hogy ha túltesszük magunkat a megrázó külső okozta sokkon, olyan kellemes, jó hangulatú belsővel találkozunk, mint kevés szállodában a Balaton közelében. Nem azért, mert mostanában újították fel az épületet, szó sincs nagyméretű LED-tévékről (de mégis: azokat pont utánunk szerelték be), automatikusan sötétedő ablakokról, beépített thaiföldi prostikról. A hotel berendezése, belső tereinek burkolata ugyanis már jó pár évet kiszolgált, de odabent sétálgatva megérted, miért jó, amikor a dizájner nem az aktuális divatot akarja kiszolgálni, hanem általánosabb megközelítést választ. Amikor egyszerűen csak arra törekednek, hogy a környezet kellemes, barátságos legyen, akkor a környezet tíz évvel később is kellemes és barátságos lesz, akármilyen változáson is esik át a lakberendezési szakma.

A szobák mérete egyébként megfelelő, kényelmesen használhatók is, van konnektor az ágy mellett, bár ezek eléréséhez egy kicsit meg kell bontani a szobát és ki kell húzni az állólámpát, a matracok kényelmesek, az egyik párna kemény, a másik puha, a fürdő meg egyszerű, de szállodai méretekkel mérve legalább nem túl apró. A wifi kábé 1 megabitet hoz, nem gyors, de elfogadható a sebessége.

A közösségi terekre is igaz, amint fentebb írtam: a wellnessrészleg sem most készült el, de az egyszerű formákkal operáló hatalmas belterű fürdők most is jól néznek ki, meg tíz év múlva is izgalmasak lesznek. Még egy fontos infó: itt nem hagyják leépülni a dolgokat. Számos olyan balatoni szállodában jártam már, ami jóval később épült, mint a Danubius Health Spa, mégis sokkal leharcoltabb állapotban voltak, mert nem fordítottak elég energiát a karbantartásra. Itt az elhasználódásnak nyoma sincs.

Medencéből egyébként négy van, egy nagy sportmedence, egy nagyobb kinti, és van két meleg vizes medence is, egy kint, mindenféle élményfürdős opcióval és egy bent: na ez a gyógyító. A vize ugyanonnan ered, ahonnan a közeli tóé és naponta egyszer leengedik, ezért zár be este hétkor ez a részleg: a természetes víznyomás 12 óra alatt tölti fel a medencét, így ha korán reggel nyitni akarnak, időben le kell húzni a rolót. A többi részleg persze tovább működik.

A gyógyvizes medence egyébként fokozza az anyagcserét, növeli az étvágyat, valamint radontartalmánál fogva csökkenti a fájdalmat és a szervezetben lévő gyulladásokat, de pont a radontartalom miatt napi 20-30 percnél hosszabb fürdést nem ajánlanak. Sebaj, ott a többi medence, meg a szeparált wellnessrészleg: egy az átlagos turistáknak és egy másik a germánoknak, akik imádnak meztelenül szaunázni, rendszeresen zavarba hozva ezzel a fürdőruhában nyomuló magyarokat, oroszokat, majd hirtelen feltűnővé váló saját meztelenségükkel aztán saját magukat. A Danubius Health Spa-ban ilyesmiből nem lehet gond, aki meztelen, meztelen, aki nem, nem, mindenkinek külön szauna jut.

Ez a fajta figyelmesség egyébként sokat dob a hangulaton, és a személyzet is igyekszik ráerősíteni a jelenségre: itt a portástól a fürdősökön át a pincérekig mindenki kedves. Ekkora hodályban ritka a családias hangulat, de a saját szememmel láttam, ahogy a reggel 8 körül érkező igazgatónő elbeszélget szinte minden alkalmazottal, és tényleg tudja, kit-hogy hívnak, kinek-mi van a családjával. És ez a légkör aztán hatással van a vendégek közérzetére is.

Az étterem és a bár annyira retró, mintha direkt múltidéző szándékkal építették volna, és erre a hangulatra rá is erősít az elhasználódásnak a már említett hiánya, emiatt tűnik úgy, mintha most próbálták volna meg reprodukálni a hetvenes-nyolcvanas éveket.

A vacsora félig svédasztalos, egészen vállalható, bár nem siratósan jó kínálattal, a főétel meg á la carte megy, és bár semmi eget rengetőt nem kapsz (a süllőfilé nem volt rossz, de a panír elázott, gyömbérmártásból én csak a lisztet éreztem ki, a parajos pennetészta meg elég száraz volt), de mindenképp bónuszpont jár a részletesen ismertetett kalóriákért. És kár parázni: az átlagos balatoni szállodák éttermi kínálatánál azért még így is bőven jobb, amit tőlük kapsz.

A reggeli szintén változatos, rendben van a felvágottak és a sajtok minősége is, salátákból meg akkora a választék, amekkorával alig-alig találkozol magyar hotelekben. Szóval újra jár a pluszpont.

Összegezve: bár kívülről nem túl meggyőző, és a belső sem követi az aktuális trendeket, a Danubius Health Spa Resort Hévíz ****superior barátságos szálloda a berendezés, a személyzet és a figyelmes szolgáltatások miatt. Az étel nem Michelin-csillagos, de az átlag fölött van, a Balaton közelsége mellett még gyógyulhatsz is és önfeledten szaunázhatsz meztelenül, nem kell attól tartanod, hogy egy orosz turistacsoport beül melléd fürdőruhában, miközben te egy szál semmiben ücsörögsz gyanútlanul.

Csatlakozz az I love Balaton 410 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Döntés a 2020-as versenyről

2020. június 5. 13:34 - Khtri
Döntés a 2020-as versenyről

A cikkben található időpontban lesz megrendezve a Keszthely Triatlon


2020 Keszthely Triathlon nevezési rendelkezés

2020. május 25. 10:47 - I love Balaton

Május 29-ig döntened kell a nevezésedről.


Közlemény a Sunset Run megrendezésével kapcsolatban

A szervezési feladatainkat elvégeztük.


Közlemény a verseny megrendezésével kapcsolatban

A kormány a járvány terjedésének lassítása miatt betiltotta a tömegrendezvényeket.


A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

2020. február 7. 12:08 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

6 féle 575 Pro futómezből választhattok


A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

2020. február 7. 11:54 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

Az alábbi mezekből választhatsz


Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

2020. február 7. 11:14 - I love Balaton
Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

My 575 Challenge sporthétvége rendezvényei


Hétfő éjfélig 10.000 Ft 575 Factory kedvezmény a nevezőknek

Ha még nem most vasárnap éjfélig nagyon megéri, mert mindenki aki vasárnap éjfélig benevez, kap egy 575 Factory vásárlási utalványt.Aki november 5 éjfélig nevezett már megkapta a regisztrációkor. tovább

5.000 Ft vagy 10.000 Ft-os garantált 575 Factory kupon a november 10-ig nevezőknek

Kupon a Keszthely Triathlon nevezőinek


Ma 19:30-kor nyit a nevezés a Középtávra

2019. október 21. 09:38 - Khtri

FB belépés nem működik


Nevezés tudnivalók 2020

2019. október 18. 12:17 - 575
Nevezés tudnivalók 2020

Fontos információk - klikkelj!