2020. 11. 30. András, Andor

Prémium Panoráma Hotel Siófok: a retrót felváltó modern

2013. június 7. 12:20 - Magyarósi Csaba
Prémium Panoráma Hotel Siófok: a retrót felváltó modern

Kívülről betonbunker, belülről világos, szellős és modern szálloda, néhány igazán jó étellel, remek wellness-részleggel és személyzettel, saját parttal és kevés konnektorral.

Nem mutatom meg nektek, hogyan néz ki a hotel kívülről, legalábbis egyelőre. Szándékosan. Hogy spoilerezzek egy kicsit: Siófok környéke tele van betonszörnyekkel, amiket harminc éve még jó ötletnek tűnt megépíteni, ma legalább olyan jó ötletnek tűnik felrobbantani őket a francba, ez utóbbi azonban nyilván nem opció. Egy lehetőség marad: addig kozmetikázni őket, amíg már nem is emlékeztetnek panelre, de ez belülről könnyebben megy, mint kívülről.

És akkor térjünk vissza a Prémium Hotel Panoráma****-ra, ami kétségkívül rászolgált a nevére, mert olyan kilátása van, hogy lefosod a bokád:

Bár egyik szoba sem néz szemből a Balatonra, mert a hotel merőleges rá, ebből következik, hogy nincs gazra néző ablak: kicsit be kell döntened a fejed, de mindenhonnan a tavat látod.

A szobák elég kicsik, ennél szűkebb helyen már klausztrofób tüneteket produkálnék, de itt még azért elférsz. És mivel a hatalmas ablakokon ömlik be a fény, igazából nem is érzed kicsinek a teret. Az viszont gond, hogy kevés a konnektor és az ágy mellett pont egy sincs: aki egyszerre akar több mobilt, egy tabletet meg egy laptopot tölteni, az számoljon a kihívásokkal, vagy vigyen magával T-dugót.

A berendezés egyébként kellemes, látszik, hogy alig másfél éve újították fel a szobákat, jók a színek, kényelmesen érzed bent magad, tároló is akad bőven az előszobában, a fürdő is esztétikus, ahol ugyan megint beleütközök a méretproblémákba, de a tervezők kreatív módon oldották meg a tárolási problémákat: például a mosdó alatt kialakított polccal.

A szálloda tavaly felújított csatolt részei meg kimondottan szépek: tágas az előtér, jók a térelemek, gazdagon használták az üveget és a fát:

És az étterem is úgy barátságos, hogy közben azért modern:

Nemsokára visszatérünk a kajára, de még menjünk el a wellnessbe. Ezért egy óriási puszi az ötletgazdának:

Víz és limonádé vár a bejáratnál, ha megszomjazol, nem kell költened, bárt keresned, feltöltöd a poharad és iszol. Az ilyen apróságok sokat tudnak javítani a közérzeteden.

A wellness egyébként is szerethető: van finn szauna, ahol bátran meztelenkednek a német vendégek, infraszauna, gőz, meg egy alacsonyabb hőmérsékletű szauna, ahol hosszabb időt tölthetsz a teljes leolvadás veszélye nélkül. Bónusz pont, hogy szaunaszeánszokat is szoktak tartani, amiről elsőre nyilván valami pornófilmes jelenet jut az eszedbe, és ezt erősíti, hogy a falra kifüggesztett ismertető címlapján is egy szép meztelen csaj ücsörög, de nem: ezek irányított közösségi izzadós élmények, amik felfrissítenek és amik fokozzák a meleg jótékony hatását.

A medence nem túl nagy, de legalább esztétikus, üvegfelületek vesznek körbe, így látod a Balatont is és van egy élményfürdő, ami sajnos többet áll, mint amennyit megy, de amikor bekapcsol, változatos módon kezdik el buborékokkal masszírozni a tested. Izomból.

És nyárra készen lesz a kinti medence is, ami remek hír azoknak, akik nem akarnak húsz métert gyalogolni a tóig. Pedig a szálló előtti strand is rendben van:

Még ha onnan látszik is kívülről a szálloda, amit most már meg merek mutatni fotón is:

Na de vissza az étterembe: a svédasztalon két világ feszül egymásnak, a könnyű, reformkaják küzdenek a hagyományos, magyaros fogásokkal, néhány mohó vendég képes egy tányéron összeereszteni az eltérő felfogásokat.

A könnyű ételek közt akad néhány jó fogás, a lazacos és májas falatkák például kimondottan versenyképesek:

Nekem mégis a gulyásleves ízlett a legjobban az egész kínálatból. Jól rakták össze, működött, egy jobb étteremben sem kértem volna ki magamnak (vagyis kikértem volna. Szóval értitek):

A reformhúsok már kevésbé győztek meg, a narancsos csirke és az erdei gyümölcsös kacsa nekem nem jött be, de a csirkemedálion romanesco csőben sütve, akármit is jelent ez az elnevezés (Google: 0 találat, ami nagy szó), már kimondottan finom volt és ugyanez igaz a desszertekre is. Meg a reggelire, ahol friss, jó tojást, halrudacskákat és ehető zöldségeket szolgálnak fel:

Még egy fontos észrevétel, vagyis kettő: a rendelt italok megfizethetőek, nem a legjobb bort szolgálják fel, de legalább csak 280 forintba kerül decije, ami pont a fele a megszokott árnak. És a másik: a személyzet bűbájos. A minket kiszolgáló idősebb, kissé rekedt hangú pincér egyszerűen zseniális volt, pont annyi eleganciával, humorral és kedvességgel szolgált ki minket, hogy hetekkel később is emlékezzünk rá, de a figyelmesség a recepción és a szálloda többi területén is igaz.

Összegezve: a Prémium Panoráma ügyesen kozmetikázta a múltját, a szobák méretén ugyan nem tudtak változtatni, de kellemesen rendezték be a teret és ez a szálló közösségi területeire, jól felszerelt wellness-részlegére is igaz. Az étel minősége hullámzó, de minden étkezésnél van néhány kimondottan jó fogás, és ez nagy szó, a személyzet meg remek. Ajánlott.

Prémium Hotel Panoráma****
Siófok, Beszédes József sétány 80,
003684311637

Csatlakozz az I love Balaton 410 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Döntés a 2020-as versenyről

2020. június 5. 13:34 - Khtri
Döntés a 2020-as versenyről

A cikkben található időpontban lesz megrendezve a Keszthely Triatlon


2020 Keszthely Triathlon nevezési rendelkezés

2020. május 25. 10:47 - I love Balaton

Május 29-ig döntened kell a nevezésedről.


Közlemény a Sunset Run megrendezésével kapcsolatban

A szervezési feladatainkat elvégeztük.


Közlemény a verseny megrendezésével kapcsolatban

A kormány a járvány terjedésének lassítása miatt betiltotta a tömegrendezvényeket.


A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

2020. február 7. 12:08 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

6 féle 575 Pro futómezből választhattok


A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

2020. február 7. 11:54 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

Az alábbi mezekből választhatsz


Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

2020. február 7. 11:14 - I love Balaton
Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

My 575 Challenge sporthétvége rendezvényei


Hétfő éjfélig 10.000 Ft 575 Factory kedvezmény a nevezőknek

Ha még nem most vasárnap éjfélig nagyon megéri, mert mindenki aki vasárnap éjfélig benevez, kap egy 575 Factory vásárlási utalványt.Aki november 5 éjfélig nevezett már megkapta a regisztrációkor. tovább

5.000 Ft vagy 10.000 Ft-os garantált 575 Factory kupon a november 10-ig nevezőknek

Kupon a Keszthely Triathlon nevezőinek


Ma 19:30-kor nyit a nevezés a Középtávra

2019. október 21. 09:38 - Khtri

FB belépés nem működik


Nevezés tudnivalók 2020

2019. október 18. 12:17 - 575
Nevezés tudnivalók 2020

Fontos információk - klikkelj!