2020. 11. 30. András, Andor

A legjobb balatoni hotelek nyomában: Hotel Marina Port Balatonkenese

2013. június 17. 13:20 - Magyarósi Csaba
A legjobb balatoni hotelek nyomában: Hotel Marina Port Balatonkenese

Az étel svédasztalos szállodai ellátáshoz képest jó, gyermekbarát a kialakítás minden téren, a panoráma remek, a wellness izgalmas. Jó kis szálloda a Hotel Marina Port.

Ha vitorlázol, vagy gyereked van, imádni fogod ezt a hotelt. Az előbbi halmazba egy elég népes csoport tartozik, az utóbbiba viszont a társadalom jelentős szelete, szóval alapvetően csak a gyermektelen, nem vitorlázók kerüljék el a helyet.

Mondom a többieknek, hogy mi van: a szálloda kívülről lényegesen jobb benyomást kelt, mint a legtöbb, hetvenes-nyolcvanas években épült betontömb, az épület ránézésre a kilencvenes években készülhetett. Ettől még nem szép, de legalább nem nyomasztó, ami a nyaralásod helyszínénél azért számít.

A szobák jó méretűen és szépen berendezettek: akadnak családbarát szobák is, ezeknél beépítették az erkélyt és így nyertek még néhány négyzetmétert a gyereknek, de egy csecsemővel simán el lehet férni a normál méretű szobákban is, és az erkélyről kár lenne lemondani. A kilátás a szállodából ugyanis csodálatos, a tó keleti csücskénél ácsorogva ott van előtted az egész Balaton, de láthatod a part egyik legjobban felszerelt kikötőjét is a csodálatos vitorlásokkal.

A szállodához saját strand tartozik, a pázsit nagyon rendezett, és van bár is, pincérekkel, az ellátás színvonala tehát lényegesen jobb, mint a legtöbb balatoni partszakaszon. Ráadásul egy igen jól felszerelt játszótér is van a tótól alig ötven méternyire, időnként meg grillpartikat rendeznek a strandon, egyszerűen csak remekül működik az egész.

Lássuk a wellnest: egy hatalmas főcsarnokban található a hosszú medence, kevés ekkora akad a balatoni hotelekben, ebben igazán jól lehet úszni. A faborítású csarnok vége csupa üveg, ott van a pezsgőfürdő, utána meg már csak a Balaton: úgy bugyogsz a vízben, hogy közben a természetet, a strandolókat és a tavat tudod nézni, jó ötlet, jó kivitelezés. Az edzőterem minőségi felszereltséggel és jó kilátással vár, és van gőzfürdő meg szauna is, ezekről azonban semmi kivételeset nem tudok mondani. Vannak és kész.

A gyermekbarát hozzáállás a wellnessrészlegen is látható, hiszen van külön kicsiknek kialakított részleg:

De ez is semmi ahhoz a zseniális játszószobához képest, amiben egytől hatéves korig elképesztően jól tud szórakozni bármelyik kisgyerek:

A hotel gasztronómiában híresen erős, és a menüt végigkóstolva rászolgált erre a hírnévre. Akármihez nyúltunk az ehető, sőt, sokszor jó volt, ami a svédasztalos szállodai vendéglátásnál, főleg a magyarnál nagy szó.

Ettünk rántott halat, friss volt a húsa, jól volt kisütve, paprikás krumplit, olyan, mint anyádé, tejszínes csirkét, remekül fűszerezett volt, lecsós sertést, ütött, majonézes krumplit, otthon sem készítesz jobbat. Az egyik legjobb balatoni étkeztetés a Marina Portban zajlik, és ez igaz a reggeliztetésre is, ahol csodás péksütemények fogadnak (szerintem a Katicából) és van gyereksarok is, HiPP termékekkel.

A szálloda figyelmes, jól működik, egyedül talán a személyzet nem állt annyira a helyzet magaslatán, mint a hasonló áron rosszabb szolgáltatásokat nyújtó hotelekben, de hát valahogy ugye tartani kell az egyensúlyt. Mindenesetre aki szeret jókat enni, vitorlázni, vagy aki a strandon található bárban akar berúgni, miközben a gyereke remekül szórakozik valami spéci részlegben, jól érzi majd itt magát.

Csatlakozz az I love Balaton 410 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Döntés a 2020-as versenyről

2020. június 5. 13:34 - Khtri
Döntés a 2020-as versenyről

A cikkben található időpontban lesz megrendezve a Keszthely Triatlon


2020 Keszthely Triathlon nevezési rendelkezés

2020. május 25. 10:47 - I love Balaton

Május 29-ig döntened kell a nevezésedről.


Közlemény a Sunset Run megrendezésével kapcsolatban

A szervezési feladatainkat elvégeztük.


Közlemény a verseny megrendezésével kapcsolatban

A kormány a járvány terjedésének lassítása miatt betiltotta a tömegrendezvényeket.


A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

2020. február 7. 12:08 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

6 féle 575 Pro futómezből választhattok


A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

2020. február 7. 11:54 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

Az alábbi mezekből választhatsz


Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

2020. február 7. 11:14 - I love Balaton
Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

My 575 Challenge sporthétvége rendezvényei


Hétfő éjfélig 10.000 Ft 575 Factory kedvezmény a nevezőknek

Ha még nem most vasárnap éjfélig nagyon megéri, mert mindenki aki vasárnap éjfélig benevez, kap egy 575 Factory vásárlási utalványt.Aki november 5 éjfélig nevezett már megkapta a regisztrációkor. tovább

5.000 Ft vagy 10.000 Ft-os garantált 575 Factory kupon a november 10-ig nevezőknek

Kupon a Keszthely Triathlon nevezőinek


Ma 19:30-kor nyit a nevezés a Középtávra

2019. október 21. 09:38 - Khtri

FB belépés nem működik


Nevezés tudnivalók 2020

2019. október 18. 12:17 - 575
Nevezés tudnivalók 2020

Fontos információk - klikkelj!