2020. 11. 30. András, Andor

A legjobb balatoni hotel nyomában: BonVino

2013. június 24. 08:36 - Magyarósi Csaba
A legjobb balatoni hotel nyomában: BonVino

Hogy lehet egy hotel egyszerre bor- és családcentrikus? A BonVino nemcsak azt bizonyítja, hogy ez lehetséges, hanem azt is, hogy lehet félpanzióban is változatos és jó ételeket adni a vendégeknek.

Régen egyszerű volt szállodát építeni a Balatonon: központilag kijelölték, hogy hol jelentkezik majd az igény, aztán bementél a házgyárba és elkezdtél legózni az építőkockákkal. Esélyed sem volt eredetit alkotni, de erre nem is volt különösebben igény. Aztán ahogy teltek az évtizedek, úgy kezdett el nőni a lehetőségeid száma (egyről), és úgy akart egyre többet az utazóközönség is: nagyobb szobákat, izgalmas belső teret, többfunkciós wellnesst, masszázst happy endinggel, vagy nélküle.

És ma már eljutottunk odáig, hogy egy szállodának definiálnia kell magát: nem elég ha szép, kényelmes, szerethető, sokkal jobbak az esélyei, ha tematizál, és a badacsonyi Bonvino pont ebben nagy. Az elhelyezkedésből és a névből gondolom már kiderült, hogy egy borhotelről van szó.

Helyes, mert a csodás hegyek árnyékában amúgy sem tud másra gondolni a vendég, mint még egy üveg, bontott palackra. De ha eszébe is jutna más, a Bonvinóban gyorsan segítenek fokuszálni a gondolataidat azzal a kétszer közel kétszáz üveggel, amit az étterem fölé lógattak fel.

Remek dizájnelem, és a hotel tele van ilyenekkel. A szobákhoz vezető folyosó fala olyan, mintha egy tábla lenne, amire krétával írták volna ki a szöllőkkel kapcsolatos jelszavakat, mint például tőke, kacs, ezek a legjobb borbárokat idézik, úgyhogy a nagyvárosi vendégek is azonnal otthonosan érzik majd magukat.

A szobák megint nagyon jók, az egyik legszórakoztatóbbak a Balaton partján. Oké, nem túlságosan nagyok, ráadásul az ablakkialakítás, vagy a belmagasság miatt simán nézhetnéd egy remekül berendezett panelnek is (pedig nem az), de az egyszerű, ám szerethető dizájnelemek, a jó anyaghasználat, a szellős kialakítás segítenek abban, hogy egy pillanat alatt megszeresd a szobát. És ebben a folyamatban sokat segítenek az olyan apróságok, mint például a farönkből kialakított fésülködőszék, a népies minta az ágyad fölött, vagy a fürdőszoba modern stílusával szembemenő, éppen ezért azt remekül kiegészítő klasszikus tükör.

A Bonvino további érdekessége, hogy nemcsak borhotel akar lenni, hanem gyerekbarát szálloda is. Ez a két megközelítés látszólag totálisan ellentmond egymásnak, hiszen berúgásra nem a gyerekeivel érkezik az ember, a koncepció mégis működik. Az este során végignéztük, ahogy a vendégek színvonalas borokat kortyolgatva isszák mosolygósra magukat, miközben a gyerekeik remekül szórakoznak a tényleg mindennel felszerelt játszóházban, sosem gondoltam, hogy a delirium és a szaporodás ilyen jól megfér egymással.

Egyébként a hotel többi részébe sem tudsz belekötni. A wellness nem nagy, de jó anyagokból építették meg, csak sötétedés után elbírna valamivel több fényt. Az ételek minősége meg messze a balatoni négycsillagosok fölött jár. Vacsorára olyan tételek közül válogathatsz, mint a tintahal (mondjuk rágós), töpörtyű (végre!), francia hagymaleves (kicsit lisztes, amúgy jó), baconba göngyölt pulykarolád három sajtmártással (remekül működik), borskéregben sült szűzérmék (üt), sajtos morzsában sült sertésbordák paradicsomos spagettivel (van rá igény), mézes-mustáros lazacfilé jázminrizzsel (képtelenség belekötni).

És vacsora közben a környék legjobb borait ihatod tökéletesen megfizethető áron, 1,25 decinként 5-600 forintért, ami versenyképes a budapesti DiVinóval és a mezőny többi szereplőjével. Ugyanezeket ihatod meg a szálloda borbárjában is, ahol egy remekül felkészült sommelier mesél neked a balatoni borokról és segít kiválasztani az estéhez legjobban passzolót.

És egy rövid kanyarral vissza a kajához: rendben van a reggeli is, érezhetően jobb minőséget kapsz, mint a legtöbb hasonló csillagozású szállodában, még ha ebben a versenyszámban nem is tud felnőni a BonVino a saját vacsorájához.

Lényeg: a badacsonyi hotel ötletes berendezéssel, használható wellness-szel és az átlagosnál sokkal jobb kajákkal vár, ráadásul egyszerre borcentrikus és gyerekbarát, ami szerintem világviszonylatban is egyedülálló. Erősen ajánljuk.

Döntés a 2020-as versenyről

2020. június 5. 13:34 - Khtri
Döntés a 2020-as versenyről

A cikkben található időpontban lesz megrendezve a Keszthely Triatlon


2020 Keszthely Triathlon nevezési rendelkezés

2020. május 25. 10:47 - I love Balaton

Május 29-ig döntened kell a nevezésedről.


Közlemény a Sunset Run megrendezésével kapcsolatban

A szervezési feladatainkat elvégeztük.


Közlemény a verseny megrendezésével kapcsolatban

A kormány a járvány terjedésének lassítása miatt betiltotta a tömegrendezvényeket.


A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

2020. február 7. 12:08 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható férfi futó mezei

6 féle 575 Pro futómezből választhattok


A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

2020. február 7. 11:54 - I love Balaton
A 2020-as My 575 Challenge választható Női futó mezei

Az alábbi mezekből választhatsz


Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

2020. február 7. 11:14 - I love Balaton
Regisztráció & Nevezés a 2020-as Sunset Run-ra

My 575 Challenge sporthétvége rendezvényei


Hétfő éjfélig 10.000 Ft 575 Factory kedvezmény a nevezőknek

Ha még nem most vasárnap éjfélig nagyon megéri, mert mindenki aki vasárnap éjfélig benevez, kap egy 575 Factory vásárlási utalványt.Aki november 5 éjfélig nevezett már megkapta a regisztrációkor. tovább

5.000 Ft vagy 10.000 Ft-os garantált 575 Factory kupon a november 10-ig nevezőknek

Kupon a Keszthely Triathlon nevezőinek


Ma 19:30-kor nyit a nevezés a Középtávra

2019. október 21. 09:38 - Khtri

FB belépés nem működik


Nevezés tudnivalók 2020

2019. október 18. 12:17 - 575
Nevezés tudnivalók 2020

Fontos információk - klikkelj!